ID-Brickor

Alla SAFIRA’s ID Brickor har lägsta prisgaranti i Sverige. ID Brickor har sitt ursprung från början av 1900-talet där varje soldat i den amerikanska armén förseddes med en ID Bricka. ID Brickorna var graverade med personens fullständiga namn, personnummer och födelseort. Här användes en ID Bricka som identifiering av den avlidne. ID Brickor kallas även för Dog Tags.

Köp din ID Bricka hos SAFIRA. Samtliga ID Brickor levereras med expressleverans på 1 arbetsdag.

Fallande ordning
Filter

23 av 23 produkter

Fallande ordning
Filter

23 av 23 produkter

ID-Brickor

ID-brickor i silver, guld och stål

ID-brickor är något som länge varit populärt, och även om man från början inte bar den här sortens smycken för utseendets skull, är de idag en vacker accessoar för både kvinnor och män. Våra ID-brickor finns att köpa i både äkta guld, silver och gediget stål. Dessutom kan du välja bland olika former och designer, bland annat brickor med rundade hörn eller de mer klassiska med utstansade hål. Dessa smycken är perfekta att ge till dig själv, du kan gravera in ditt namn och ditt personnummer. Gravyren är givetvis valfri och vi på Safira bjuder på den ena sidan. Skulle du vilja skriva något mer på andra sidan av smycket? Det går bra att lägga till gravyr på baksidan för +99 kronor. Letar du efter medicinbrickor? Vi erbjuder mängder av snygga och viktiga medicinbrickor i sortimentet, hitta rätt sort idag! Våra olika ID-brickor i guld, silver och stål håller samtliga högsta kvalitet. Beroende på vilket material du föredrar kan du välja mellan olika varianter. Stål är ett hårt och väldigt tåligt material, vi använder oss dessutom av så kallat kirurgiskt stål, ett stål som inte rostar. För dig som gillar en mer lyxig och exklusiv look kan guld vara något mer intressant. Vi säljer snygga ID-brickor i 18 karat guld, högre guldhalt än så är svårt att hitta.

Lång historia bakom ID-brickor

ID-brickor är något som många använt genom åren, det är ett snyggt och coolt smycke som känns personligt. Men känner du till historien bakom ID-brickor och vart de kommer från? Under det amerikanska inbördeskriget år 1861-1865 var det många soldater som började fästa dokument på sina kläder, här stod deras namn och födelsedatum. Anledningen till varför man gjorde så här var ifall soldaterna skulle stupa i kriget.

Under den här tiden fanns det företag som såg en marknad för ID-brickor, eftersom de var mer hållbara och praktiska än papper. Originalbrickorna har utstansade hål, här är tanken att man ska kunna bryta av brickan. Smycket bars av soldaterna av samma anledning. Skulle kroppen kunna återföras skulle den ena halvan av brickan finnas runt halsen av soldaten, medan den andra halvan togs med i förväg. Senare kunde man lättare identifiera personen. Även i Sverige använde man ID-brickor av samma anledning men i modern tid började man använda smycket på grund av sin design. Även idag är det mycket populärt att bära ID-brickor och det är faktiskt en populär dopgåva. Gillar du också militärinspirerat mode och smycken som känns mer unika? I så fall kan en ID-bricka vara det du söker.

Välj ut en passande kedja

Våra ID-brickor säljs utan tillhörande kedja, här kan du bland annat hitta smycken med kulkedjor eller tunna silverkedjor. Vi på Safira har en hel kategori med vackra länkar & kedjor som kan passa. Hitta dina favoriter hos oss och skapa ett mer originellt smycke för just dig.

Vänskap och kärlek

Att ge bort ID-brickor till vänner och familj är en bra idé! För dig som vill överraska din vän med något fint kan en ID-bricka vara perfekt. Ge dig själv och din vän varsin bricka, det blir som ett vänskapssmycke. Detsamma kan du göra i romantiskt syfte. Ge din partner en ID-bricka med ditt namn och ert datum eller liknande. Då kommer din partner att bära dig nära hjärtat och du kan ha ett motsvarande smycke med din partners namn. En fin presentidé till alla hjärtans dag! Se till att vara förberedd inför födelsedagar och dop genom att beställa ett vackert smycke hos oss! Våra ID-brickor passar till många olika tillfällen. Vi levererar din beställning inom 1 dag, även om du väljer en personlig gravyr – vi har Nordens snabbaste leveranstid!