ID-Brickor Stål

ID-Brickor

Fallande ordning
Filter

1 av 1 produkter

Fallande ordning
Filter

1 av 1 produkter

ID-Brickor Stål ID-Brickor

ID-brickor i stål – populära smycken

Älskar du trender och smycken? I så fall är du säkert medveten om att ID-brickor varit mycket populära de senaste åren. Men de är betydligt äldre än så. Redan under 1800-talet, när Amerika hade inbördeskrig, började man använda dessa brickor. "ID" som står för identifikation, namngav just ID-brickorna av en anledning, att kunna identifiera soldater som stupat i kriget. Genom att prägla in namn, personnummer och födelseort var det enklare att återvända med kroppen. Ibland präglade man även in soldatens blodgrupp på brickan, något som kunde vara livsavgörande vid en akut situation, exempelvis om soldaten skadat sig och behövde blodgivning. Våra ID-brickor i stål bär vidare på historien samtidigt som de är mycket snygga och trendiga. Föredrar du andra material? Vi erbjuder även ID-brickor i guld och silver, ta en koll i sortimentet och se vad du föredrar! Både silver, guld och stål är metaller som är mycket hållbara, alla har dock helt olika utseenden och egenskaper.

Dop eller konfirmation?

För dig som blivit bjuden på konfirmation eller ett dop vet säkert hur svårt det kan vara att hitta en lämplig present. Men du behöver inte oroa dig. Våra ID-brickor i stål passar utmärkt för speciella tillfällen eftersom de känns unika och lyxiga på samma gång. Till dopet passar det perfekt att prägla in barnets namn och födelsedatum på ID-brickan och överlämna smycket i en vacker presentask, du kan hitta flera varianter hos oss! ID-brickan kan bäras av barnet när han eller hon blir äldre och följa med genom livet. För konfirmanden är en ID-bricka också passande eftersom smycket är personligt för just den personen. Andra populära konfirmationspresenter är våra vackra silver- eller guldkors, du kan hitta flera olika sorter bland vårt utbud av gravyrsmycken. Här finns även symboler av änglar och hjärtan, något som kan vara passande.

Praktiska och viktiga smycken

Smycken är inte alltid till endast för att vara vackra, ibland fyller de även en annan funktion, att vara praktiska och viktiga. ID-brickor kan vara otroligt bra att ge dina barn om ni ska resa utomlands. Om dina barn är små och inte kan engelska kan en ID-bricka i stål med deras namn och personnummer vara otroligt användbart. Skulle barnen gå vilse kan de visa sin ID-bricka för en person som i sin tur kan hjälpa till att få tag på er. Andra viktiga smycken är våra medicinbrickor. Dessa finns i både guld och silver och är otroligt bra för dig som lider av en svår sjukdom, exempelvis diabetes. Brickorna förmedlar vilken medicin du använder eller vad personer runtomkring kan göra för att hjälpa dig i en allvarlig situation. Kanske känner du någon som skulle behöva ett sådant smycke? Varför inte överraska? Denna sorts smycken är lika vackra som de är viktiga.

Stål – ett unikt material

Att köpa smycken i stål är smart! Stål är en extremt hård metall som ofta används inom konstruktionsarbeten på grund av sin beständighet. Ofta legeras, blandas stålet med andra metaller och material, exempelvis kol och krom. Våra ID-brickor i stål är tillverkade i något som kallas för kirurgiskt stål, en typ av rostfritt stål. Fördelen med rostfritt stål säger säg självt, det rostar inte. Detta gör att det inte är känsligt mot vatten och fukt. Rost är även väldigt beständigt mot repor och slitage, en fördel med våra ID-brickor i stål. Bär dem hela livet och njut av den blänkande och vackra metallen varje dag.

Handla vackra smycken online

Hos oss på Safira är det enkelt att shoppa vackra smycken av högsta kvalitet. Våra ID-brickor i stål kan du beställa med en personlig gravyr, du betalar inget extra för en sidas gravyr. Kanske vill du gravera in något mer på smyckets baksida? Du kan lägga till mer text mot en avgift.