GRAVERING

Samtliga smycken med gravyr tillverkas unikt för varje beställning. Resultatet blir en helt unik produkt. Det är även en inspirerande orsak till att vi från början valde att specialisera oss inom detta område. Vi står rakryggade med påståendet att vi är snabbast inom vår bransch i att kunna leverera personifierade smycken – utan påverkan i vår noggranna kvalitetskontroll för slutprodukten. För att ge ett exempel på detta påstående: Om du beställer ett smycke med personligt utvald gravyrtext sent en måndagskväll kommer vi ha graverat smycket redan under morgonen på tisdagen för att sedan paketera och skicka din beställning samma dag. 

Vi har många års erfarenhet av personifierade smycken, gravyrer, specialgravyrer samt tillverkning. Samtliga smycken med gravyr från våra egna kollektioner graveras i vår egen produktion och gravyravdelning.

Tänk på:

  • För alla smycken med gravyr gäller ett bestämt standardtypsnitt som visas ut på produktens exempelbilder. För samtliga smycken med gravyr gäller det typsnitt och layout som bilderna illustrerar.
  • Din gravytext förs automatiskt in i våra gravyrmaskiner, d.v.s. att de inte tar någon hänsyn om du missat t.ex. en gemen i början på ett namn. SAFIRA tar inget ansvar för eventuella felstavningar eller gemener och versaler. Läs noga igenom gravyren och kolla att du har valt Gemener/Versaler och stavat rätt
  • Läs noga igenom gravyren och kolla att du har valt Gemener/Versaler och stavat rätt. Vid önskemål av ett ingraverat hjärta skriver du det som #015 i texten. Vid önskemål om annat typsnitt eller annan layout än vad bilderna på produkten illustrerar är vi väldigt flexibla. Kontakta oss gärna via e-mail (kundservice@safira.se) med dina önskemål så hjälper vi dig att få ditt smycke precis som du vill ha det.
  • Känner du dig osäker att vi inte ska förstå vad det är du önskar ha graverat är det viktigt att du kontaktar oss direkt och förtydligar eventuella specifika önskemål. Vissa produkter begränsas med ett visst antal tecken för resultatets skull. Vi ber dig att ha i åtanke att desto längre ord eller namn som graveras ju mindre kommer storleken på texten bli för att vi ska kunna rymma vald text på produkten. Vid ytterligare frågor kring detta kontakta gärna vår kundtjänst.

 

Typsnitt Schalins ringar  

Här nedan ser du de typsnitt som kan graveras i Schalins ringar. Om du inte anger något specifikt önskemål, till vår kundsupport, om typsnitt kommer vi gravera med typsnitt Luna.

 

Symboler ringar 

Om du önskar lägga till en eller flera symboler på din förlovnings- eller vigselring kan vi gravera symbolerna nedan. Önskar du till exempel ett standardhjärta efter ett namn skriver du: Namn #015.

 

Typsnitt gravyrsmycken

Vid önskemål om andra typsnitt eller layout av gravyr än bilderna illustrerar för produkten du tittar på är vi inte omöjliga (se våra typsnitt nedan). Om du inte anger något specifikt önskemål, till vår kundsupport, om typsnitt kommer vi gravera med detsom bilden visar. Skulle det mot förmodan finnas oklarheter från våra gravörer kommer vi att kontakta dig innan tillverkningen påbörjas. 

 Nedan visas exempel på detta smycke med Typsnitt 3.

 

Gravyr utsida ringar

Är du osäker på hur du önskar gravera ringens eller ringarnas utsida? Nedan ser du en exempelbild på vad vi kallar ”Gravyr utsida” (den övre ringen på bilden) samt vad vi kallar ”Gravyr utsida – fräst” (den nedre ringen på bilden). 

Utsida Ringar

”Gravyr utsida” utförs med samma tillvägagångssätt som våra andra gravyrer. Det är en stilren och nätt typ av gravyr som utförs i vårt Typsnitt 7 och i versaler.

”Gravyr utsida – fräst” är en fräst gravyr som utförs för hand där varje bokstav graveras separat. Det är ett hantverk av precision vilket blir något grövre och djupare. Alla avstånd och storlekar blir inte på millimetern lika vilket vi anser vara en del av charmen med detta val av gravyr. Den frästa gravyren kan enbart utföras med vårt Typsnitt 7 och i versaler, likt exempelbilden.

Shoppa gravyrsmycken här