Palladiumringar

Här hittar ni våra Palladium ringar. Ädelmetallen Palladium är lite mörkare/gråare i färgen kontra Vitguld. I dessa dagar är Palladium ringar väldigt populära på grund av sin likhet till vitguldet fast till ett lägre pris. Våra Palladium ringar består av 50% Palladium och 50% Silver (PD 500). Välj mellan en rad olika formspråk och modeller eller varför inte en ring med sten. Samtliga Palladium ringar är äkthetsstämplade och tillverkade av hög kvalité.

 

Handla tryggt med SAFIRA INCLUDED som ingår när du köper ringar hos oss.* Gratis Storleksändring. 2 års garanti. Försäkrad & spårbar leverans. Informationsfolder.
*Gäller alla ringar utom Flemming Uziel, Love Poem, Safira Wedding & Safira Journey.

 

Fallande ordning
Filter

36 av 883 produkter

Du har sett 36 av 883 produkter

Fallande ordning
Filter

36 av 883 produkter

Du har sett 36 av 883 produkter

Palladiumringar Ringar

Palladiumringar med ett stilrent utseende

Är du på jakt efter en vacker ring, kanske för att ge bort som present eller för att använda som förlovningsring? Då kan våra palladiumringar vara något för dig. Denna vita metall har inte bara ett vackert utseende, tack vare dess speciella egenskaper är den en av de mest smidbara metallerna. Det innebär att formgivarna kan förverkliga sina visioner på ett enklare och mer kreativt sätt när de skapar palladiumringar. Som om inte de vore nog har vi dessutom en lägsta prisgaranti som du kan använda för att säkerställa att du får det bästa priset.

Vad är palladium?

Palladium är en ädelmetall som oftast beskrivs som silvrigt vit. Den påverkas inte av luft och används nästan alltid tillsammans med en eller flera metaller. Den vackra ytan påminner om vitguld efter att det vita guldet har fått ett rodiumbad. Hos oss på Safira kan du i första hand hitta Palladium 500 och Palladium 950. Dessa beteckningar anger hur mycket av metallen som består av palladium och hur mycket som består av någon annan metall, oftast silver eller koppar. Palladium 500 innebär att 50 % av metallen som använts består av palladium. Just dessa palladiumringar är oftast lite mer gråaktiga i tonen jämfört med Pd950 eller ringar som är gjorda av silver. Du kan se beteckningen på insidan av ringen, något som fungerar som ett äkthetsbetyg.

Därför används palladium för ringar

Palladium tillhör platinafamiljen och är känd för sin glans och sitt vackra utseende. Metallen är dessutom både stark och lättviktig, vilket innebär att du bekvämt kan använda även större och tjockare ringar. Till skillnad mot vitguld som oftast får ta ett rodiumbad för att bli glansiga och fina behöver palladiumringar inget sådant. De behåller sin vackra glans år ut och år in. Oftast fungerar de utmärkt att använda av allergiker men det beror i första hand på hur legeringen ser ut.

Andra typer av liknande ringar

När det kommer till blanka ringar med ett vitt eller silvrigt utseende finns det många ringar att välja mellan utöver just palladiumringar. Du kan exempelvis välja vitguld, silver, titan eller stål. Palladium skiljer sig dock från dessa genom att oftast vara lite blankare och ljusare. Ett lite mer exklusivt alternativ till just palladium är platina. De tillhör samma "familj" men platina är både hårdare och framförallt dyrare. Platina används ofta till vigselringar eftersom hårdheten och dess vackra glans kompletterar ädelstenarnas vackra utseende på ett utmärkt sätt. Du kommer dock snabbt att märka att prisskillnaden mellan palladium och platina är stor. Palladium är med andra ord ett utmärkt alternativ för den som vill ha något annorlunda men inte riktigt lika exklusiv som platina.

Beställ dina palladiumringar redan idag

När du beställer en ring hos oss får du inte bara ett pris och ett stort utbud. Du får även fri frakt (vid köp över tusen kronor) och väldigt snabbt leverans (oftast bara en leveransdag). Hos oss kan du dessutom beställa ringarna i par. På så sätt kan ni matcha varandra, perfekt när ringarna ska användas som förlovningsringar. Vi på Safira har samlat ringar från varumärken som Flemming Uziel, Schalins ringar och från vårt eget varumärke. Ett tips är att du använder dig av filtreringen för att hitta en ring som har just det du söker. Du kan exempelvis börja med att ställa in vilket pris du vill ha. De allra flesta palladiumringarna i vårt utbud ligger runt 1 000 till 5 000 kronor. Om ringen dessutom ska ha en ädelsten kommer priset snabbt att gå upp.

Överraska din partner redan idag

Att få en palladiumring är alltid uppskattat. Ringens vackra glans och fina formspråk ger alltid ett bra första intryck. Tack vare dess ljusa utseende passar den dessutom utmärkt att använda tillsammans med andra ringar. Kom ihåg att du både kan hitta palladium 500 och palladium 950 hos oss. Välj den ring du gillar mest och gör din partner (eller dig själv!) extra glad.