THE SAFIRA SHINE VISION

Inget gör oss lyckligare än att se alla fantastiska kvinnor som bär våra smycken. De är ni som möjliggör att vi på Safira kan fortsätta skapa trendiga och högkvalitativa smycken.

Vi tror på dagens kvinnor och på alla sätt vi kan, önskar vi:

HYLLA OCH INSPIRERA MED HUVUDMÅLET ATT STÄRKA KVINNOR

För att uppnå detta har vi tagit fram Safira Shine visionen som baseras på tre betydelsefulla och inflytelserika värderingar. Värderingarna genomsyrar hela företaget och är med hela vägen från designprocessen fram till lansering. De beskriver ett av våra större mål med verksamheten och motiverar oss att fortsätta arbetet med att stärka kvinnor.

ALLOW EVERYONE TO SHINE IN STYLE

Vi vill att varje kvinna ska kunna vara sig själv, känna sig inspirerad och självsäker oavsett vem hon är, vart hon är eller hur hon ser ut. Men med det sagt glömmer vi inte bort hur tuff modeindustrin kan vara. Den bidrar tyvärr till många kvinnliga skönhetsideal som är svåra att leva upp till. Som ett företag i modebranschen påverkas även vi. Vi är väl medvetna om att vi, trots att det aldrig är menat, ibland uppfyller idealen. Men här vill vi bli bättre - vi ska bli bättre.

SHINE FROM WITHIN

För oss är smycken mer än bara en fin accessoar. Det kan vara ett sätt att uttrycka sig och visa upp sin personliga stil - men också ett sätt att förstärka den skönhet och det självförtroende som redan finns där. Det låter kanske klyschigt, men skönhet kommer inifrån och när du känner dig fin - då syns det. Budskapet är att sluta eftersträva perfektion och istället uppskatta dig själv för den du är ♥

SHINE MORE TOGETHER

Vi vet att det inte alltid är lätt att känna sig självsäker och stark i sig själv, även om man vill det. Men kom ihåg - du är inte ensam! Det finns en hel community som väntar på att skina tillsammans med dig. Vi uppmuntrar och tror starkt på att peppa och hylla varandra. Genom att sprida glädje gör du inte bara någon annan glad, du ger även dig själv en härlig boost.

Vill du hjälpa oss sprida kärlek? Små gester i din egen omgivning är en bra början. Varför inte berätta för din syster, dotter eller mamma hur mycket du uppskattar dem, skriv en upplyftande kommentar på din bästa väns senaste post, överraska din stressade kollega med en varm kopp kaffe eller skriv till din kvinnliga förebild och förklara hur mycket hon inspirerar dig. Tillsammans, kan vi hylla och glädja varandra.

look good, make good

Vi på Safira vill bidra till en positiv förändring i världen genom att stötta, hjälpa och stärka kvinnor som behöver det som mest. Vårt sätt att göra detta är genom initiativet ”look good, make good” där 10% av intäkterna från utvalda smycken doneras till olika välgörenhetsorganisationer varje år. Genom att bära smycken från initiativet ”look good, make good” kan du inte bara känna dig säker på att du ser fin ut, utan du kan också känna dig stolt över att vi tillsammans ger tillbaka till en organisation som gör något väldigt viktigt för världen. Wear it loud and proud.

TIDIGARE DONATIONER

Mars-September 2020, Januari-Juni 2021: Plan International. De är en av världens största barnrättsorganisationer med verksamhet i över 75 länder. De kämpar för en rättvis värld som stärker barns rättigheter – långsiktigt, men också före, under och efter kriser och katastrofer. Eftersom flickor hör till en av de mest diskriminerade grupperna i världen har Plan International ett särskilt fokus på jämställdhet och flickors rättigheter. Allt deras arbete utgår från FN:s barnkonvention, för att alla barn har rätt att gå i skolan, göra sin röst hörd och leva i trygghet.

Läs mer om Plan International här

Oktober-December 2020: Bröstcancerförbundet. I oktober varje år uppmärksammas bröstcancer i en internationell årlig kampanj för att tillsammans samla in pengar till forskning och sprida kunskap om bröstcancer. Vi, som är ett varumärke med mestadels kvinnliga kunder, känner starkt för denna fråga och vill stötta kampen mot bröstcancer på de sätt vi kan. Under perioden oktober till december 2020 donerade vi därför 10% av försäljningen från alla smycken i intiativet ”look good, make good” till Bröstcancerförbundet.

Läs mer om Bröstcancerförbundet här