STORLEKSGUIDE

Att bestämma ringar ska inte vara svårt och krångligt - Det ska vara roligt, spännande och smidigt. Nedan tipsar vi dig om flera metoder på hur du kan gå till väga för att på bästa sätt mäta ut din ringstorlek. 

Att tänka på
Vid mätning av ringstorlek är det viktigt att ha i åtanke att fingrarna sväller och är olika stora under dagen. På morgonen eller när händerna är kalla så är fingrarna mindre och på kvällen är de normalt lite mer svullna. Därav bör du prova storleken flera gånger utspritt under dagen för ett relativt säkert resultat. Huvudsaken är att ringen inte ramlar av men inte heller sitter för hårt inne på fingret. Det är också viktigt att tänka på att det kan skilja sig en aning hur storleken upplevs beroende på om ringen har en välvd eller rak insida. Generellt blir detta påtagligt för ringar över 5 mm i bredd. Har du testat/utgått från en ring med välvd insida, den mest förekommande insidan, är det rekommenderat att gå upp cirka 0,5 storlek (invändig omkrets) om du beställer en ring med rak insida. Kontakta oss gärna för rådgiving om du är osäker.

Ringstorlekar mäts olika världen över. I vissa länder mäter man efter ringens invändiga omkrets, medan i andra länder mäter man efter den invändiga diametern. Hos SAFIRA mäts din storlek efter den invändiga omkretsen. Nedan följer en lista på vad respektive omkrets motsvarar i diameter. Notera att det är vanligt att många avrundar storlekar till närmsta helstorlek. Vi anser att det kan bli väldigt missvisande och vi avrundar därför enbart den sista decimalen vid mätning efter invändig diameter. Exempelvis när du ska välja storlek kommer det stå storlek 60 / 19,1 istället för 19,11.

Storlekstabell

Förhållandet mellan omkrets och diameter är pi. (π = 3,14159)

Beställ ringmått

Ringstorlekar är väldigt individuellt och kan upplevas svårt att mäta själv. Vi erbjuder därför att skicka ut vårt eget ringmått. Ringmåttet kommer direkt hem i din brevlåda och kan testas i lugn och ro hemma. 

Beställ ringmått här - snabb leveranstid.

Jag vet inte min storlek, hur går jag till väga? 

Det finns flera metoder att mäta sin ringstorlek på. Testa och jämför gärna resultaten från flera av metoderna för att öka sannolikheten att du mäter upp rätt storlek. Notera att SAFIRA inte ansvarar om den storlek du har beställt visar sig vara för stor eller för liten. Vi garanterar enbart att vi skickar den storlek du har beställt. Vi rekommenderar Metod 1 och Metod 2 för bäst resultat.

Metod 1.
Beställ hem SAFIRAs smidiga ringmått. Ringmåttet kommer direkt hem i brevlådan och du kan testa i lugn och ro hemma.

Beställ ringmått

Metod 2.
Gå till en guldbutik/guldsmed och be om att få er storlek uppmätt.

Metod 3.
Ta en befintlig ring du har hemma som passar och mät ringens invändiga diameter med ett skjutmått. Avläs måttet i mm. Du har nu fått er storlek efter invändig diameter (avrunda alltid uppåt). 

Metod 4.
Ta en befintlig ring du har hemma som passar och mät ringens invändiga omkrets med ett måttband. Den invändiga omkretsen motsvarar din storlek efter invändig omkrets (avrunda alltid uppåt).

Metod 5.
Bind en tråd runt det finger du vill mäta. Bind inte för hårt och mät därefter trådens längd i mm. Trådens längd motsvarar din storlek efter invändig omkrets (avrunda alltid uppåt).

Storleken blev fel, hur går jag till väga? 

Har du köpt en ring med SAFIRA INCLUDED? I så fall kan du skriva ut formuläret till din fria storleksändring HÄR. 

Notera att SAFIRA inte ansvarar för om den storlek du har beställt visar sig vara för stor eller för liten. För alla ringar som har tillverkats unikt för dig gäller varken Öppet Köp, ånger- eller bytesrätt. SAFIRA erbjuder tjänsten storleksändring - dock ej för ringar i stål eller titan eftersom dessa legeringar är för hårda vilket bidrar till höga kostnader vid storleksändring. Här görs en storlekändring, omgravering samt läggs på en ny finish på ringen. Denna tjänst kostar från 100 kr/silverring och från 600 kr/guldring samt att köparen står för kostnaden för returförsändelserna. Pris för storleksändring varierar beroende på modell och omfattning. Vi förbehåller oss rätten att neka en storleksändring om returnerad ring är defekt eller har storleksändrats av annan guldsmed. Skicka ett mail till kundservice@safira.se för mer information om tjänsten. 

Du kan köpa tjänsten för storlekändring HÄR

Safira Included

KUNDTJÄNST 
Telefon: 021-4444989
Mail: kundservice@safira.se

 

Storleksguide Safira trend 

Nedan finner du vår storleksguide för ringar från Safira Trend sortimentet. 

[Klicka på bilden för att zooma]