Blomdahl

Blomdahl arbetar med att ta fram "snälla" smycken. Det strävar efter att ta fram hud och hälsovänliga samtidigt som det är riktigt vackra. Blomdahl tillverkar alla sina smycken med noggrant utvalda ämnen, allt för att du ska känna dig så trygg och vacker som möjligt!

Fallande ordning
Filter

7 av 7 produkter

Fallande ordning
Filter

7 av 7 produkter

Blomdahl

Blomdahl – skonsamma smycken i vacker design

Det svenska smyckesföretaget Blomdahl skiljer sig minst sagt från mängden. Grundaren Karl Blomdahl anser att alla människor ska kunna använda fina och trendiga smycken, utan att skada sin hud. Genom att satsa enbart på skonsamma smycken av bra material, kan även du med exempelvis nickelallergi hitta vackra smycken från varumärket. Förutom att Blomdahl tillverkar vackra örhängen gör de även medicinska instrument för håltagning av öron. Sedan 1985 har Karl arbetat åt familjeföretaget och fortsätter ständigt att driva det i rätt riktning. För dig som vill kunna bära vackra örhängen är Blomdahl rätt val! Smyckena går att matcha med både halsband, ringar och tjusiga klockor.

Nyss tagit hål i öronen?

För dig som nyligen tagit hål i öronen finns det skötselråd som Blomdahl tagit fram – dessa är bra att följa. Det viktigaste är att undvika bakterier, rör därför aldrig öronen utan att först ha tvättat dina händer. För att hålla rent kan du försiktigt tvätta öronen på morgonen och kvällen, ta inte ur dina örhängen utan låt de sitta i. Det går bra att använda vanlig tvål, ett tips är att tvätta när du ändå duschar. Torka sedan rent öronen med papper eller tops. Det är viktigt att du alltid är torr och ren vid de nytagna hålen. Kom ihåg att vänta tillräckligt länge innan du byter till andra örhängen, hålen ska vara helt läkta, tar cirka 6 veckor (eller 12 veckor om du tagit hål i brosk).

Vill man vara fin får man lida pin – eller?

Så brukar citatet låta, men varför ska du behöva lida för att känna dig fin? Blomdahl tycker att alla ska kunna bära vackra smycken, oavsett om du har en allergi eller inte. För att kunna erbjuda alla kunder tidlösa smycken som är skonsamma mot huden tillverkas smyckena av noga utvald plast som kan användas av allergiker.

Även titan används, alltid av rena och medicinska kvaliteter. När du handlar från Blomdahl har du ett stort och varierat sortiment att välja bland. Många av de som arbetar åt företaget är själv nickelallergiker och vill kunna skapa fina och trendiga smycken som går att använda. För dig som söker fina örhängen i olika stilar kan du garanterat hitta något här. I sortimentet samsas både eleganta och sofistikerade örhängen med glittrande stenar, men även stilrena örhängen med ringar, pärlor eller zirconiastenar. För att kunna tillverka vackra smycken som samtidigt är skonsamma mot huden är verkligen en utmaning. Blomdahl tar på sig höga krav, krav som inte ens ställs av lagen. Allt detta gör företaget för att verkligen kunna utmärka sig när gäller kvalitet och allergivänlighet. Alla örhängen som företaget tillverkar innehåller ren, medicinsk titan. Metallen är det som ligger mot huden och också det material som måste vara komplett och helt skonsamt. Även om denna tillverkning kan vara kostsam för företaget, är det ändå något Blomdahl inte vill kompromissa med.

Undvik nickelallergi

Det är många människor som får problem med nickelallergi, den kan utvecklas med tiden. Om du en gång fått allergin går det inte att bli av med den. Med andra ord är det alltid bra att använda smycken av skonsamma material. Alla metaller har en risk att innehålla nickel, för att vara helt säker på att inte få allergi eller göra din befintliga allergi värre, är det alltid bra att använda smycken av plast från Blomdahl.

Ge bort en vacker gåva

Hos oss på Safira har du ett stort och brett utbud av vackra smycken. Att hitta unika och fina gåvor hos oss är enkelt. Vi erbjuder både örhängen från Blomdahls men även exklusiva guldsmycken, klockor, halsband och personliga gravyrsmycken. När du beställer smycken från oss får du din beställning redan nästa dag, vi levererar på bara 1 arbetsdag och har de snabbaste leveranstiderna i hela Norden. Dessutom får du utnyttja vår prisgaranti!