Safira x Edblad

Varumärken

Fallande ordning
Filter

1 av 1 produkter

-%

Safira x Edblad Steel Diamond Earrings

Safira X Edblad

149 kr
Fallande ordning
Filter

1 av 1 produkter

Safira x Edblad Varumärken

VAD SYMBOLISERAR SAFIRA FÖR DIG OCH VARFÖR ÄR EDBLAD + SAFIRA EN BRA MATCH?

Vi har valt att samarbeta med just Safira för att företaget står både för både hög kvalitet och modegrad. Ett framåtlutat och digitalt bolag inom en i övrigt ganska traditionell bransch. Vår stilrena design passar bra i det sammanhanget.

VAR HITTAR DU DIN INSPIRATION?

Inspiration finns överallt; i naturen, på människor jag möter, på nätet, i antikvariat, i böcker, på museum, i butiker och i arkitektur. Det gäller bara att vara öppen för intryck.

HUR GICK TANKARNA NÄR DU SKULLE DESIGNA SMYCKEN FÖR SAFIRA?

Jag ville skapa något som var enkelt och lättburet, uppdaterat och som skulle flirta med formen av en äkta safir, men vara i vår signaturmetall.

VILKET MATERIAL ÄR PRODUKTERNA GJORDA I OCH VARFÖR?

De är gjorda i rostfritt 316 L stål, som är väldigt hårt och kan bäras av nickelallergiker, slipper putsas och har en speciell sorts lyster. Stålsmycken känns så gedigna, och jag tycker att det blir ett särskilt uttryck när man använder en ganska maskulin och industrihård metall till en kvinnligare form och ibland även kombinerar den med en gnistrande sten, som jag gjort i detta fall i form av en cubic zirkonia. Den guldfärgade varianten är pläterad med 14 k guld.

Cathrine Edblad, delägare, en av grundarna och kreativ chef för Edblad.